Inx-service logo

» Tillbaka till portalen

Aktuellt

ScanLog 1X –röntgenmätare för timmer

 
ScanLog 1X -röntgenmätaren används i timmersorteringen för automatisk kvalitetsbestämning vid inmätning och sorteringsklassning. Mätaren fastställer bland annat kärnvedens tjocklek, avstånden mellan kvistvarven, delvis kvistens egenskaper, kärnvedens röta och årsringens tjocklek. Den finner även röta stell I stocken och främmande föremål såsom metallbitar och sten.
 
ScanLog 1X förutsätter ScanLog 3D –mätarens noggranna volymbestämning av stocken. Volymdatat krävs för omvandlingen av röntgendatat till en gestaltning av stockens inre egenskaper, eftersom röntgen mätarens reaktionstid är starkt beroende av stockens dimensionerna. 
 
ScanLog 1X intervall är 800 mått i sekunden på ett mätområde av 650 millimeter i en riktning. Noggrannheten är 0,8 millimeter. En enkelriktad röntgenmätare ger i de flesta fall en tillförlitlig och noggrann bild av stockens kvalitetsegenskaper, men mätaren kan utvidgas till dubbelriktad mätning.
 
ScanLog 1X installeras efter  ScanLog 3D –timmermätaren på mätbanan. Mätarens elektronik och elförsörjning är placerad i en separat container och detta möjliggör en snabb installation och driftsättning.

 2012 | Mainostoimisto Luode Oy